Апликации за нанотехнологија

Разбирање на нано цинк оксид Нано цинк оксид е нов вид високо-функционално фино неоргански производ со кој се соочува 21 век.Поради минијатуризацијата на големината на честичките и големата специфичн...
Слики со нано бакар во прав Технички параметар Може да се прилагоди според потребите на клиентот Главни карактеристики Сферична форма, униформа големина на честички, голема кристалност, висока чист...
Нано-бакар може да се користи како топлински генератор на водород, гел-гориво, активен агенс за согорување, катализатор, adsorbent за чистење на вода, активен агент за тонење, антибактериски агенс и ...
Бидејќи методите и принципите на традиционалната производствена индустрија се целосно изменети, 3D печатењето, кое е клучна основна технологија, стана технички стандард за мерење за напредната произв...
Кога станува збор за носачи на авиони (на кратко се нарекуваат носачи на авиони), многу луѓе нема да бидат запознаени.На авиопревозникот е симбол на сеопфатна национална сила на една земја и е исто т...
Неодамна, Универзитетот за наука и технологија на Кина и тимот на Универзитетот во Торонто соработуваа за да дизајнираат метод на „пулсиран аксијален епитаксиален раст“ за успешно да подготват едноди...
Вовед: Во текот на изминатите 70 години, две гизми го редефинираа начинот на кој луѓето живеат и работат. Со доаѓањето на микрочипови и електронски транзистори, развојот на електронските производи од...